Οδηγίες για το πλύσιμο της κάνναβης

By Tags: Published On: 19 Σεπτεμβρίου, 2023

Η κάνναβη έχει ανάγκη από το λουσιματάκι της ώστε να φύγουν από επάνω της τα χώματα, οι διαφόρων ειδών ρύποι, τα ζιζάνια, αλλά και τα μαμούνια που καλοπερνάνε στους ανθούς και τα φύλλα της.

Πολυάριθμες είναι οι ζωντανές και μη οντότητες που αλληλεπιδρούν με τα φυτά κατά τη φάση της ανθοφορίας, είτε αυτά καλλιεργούνται σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Από τα σωματίδια του εδάφους, τη βρωμιά και τα έντομα, έως τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, διάφορες προσμείξεις προσκολλώνται και στα κολλώδη άνθη της κάνναβης.

Και φυσικά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί κανείς μια «καθαρή κάνναβη», μια κάνναβη που δεν περιέχει αυτές τις προσμείξεις, καθώς αυτές θα επηρεάσουν τη γεύση και την αποτελεσματικότητά της.

  • Από το αφιέρωμά μας στο τέταρτο τεύχος του Τεκέ, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ

Δεν θα χαλάσει, με το πλύσιμο;

Ένας κοινός φόβος των καλλιεργητών του φυτού είναι ότι τα σημαντικά κανναβινοειδή και τα τερπένιά του θα χαθούν, «θα ξεπλυθούν» με τη βύθισή του στο νερό, ότι τελικά οι ανθοί θα χάσουν τη γεύση τους και τα ευεργετικά τους συστατικά.

Τα σημαντικά κανναβινοειδή όμως, όπως η THC και η CBD είναι υδροφοβικά -δεν απορροφούν το νερό και δεν αναμειγνύονται με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα άνθη κάνναβης βυθίζονται στο νερό, τα στοιχεία τους αυτά δεν «χαλάνε», δεν διαλύονται.
Το ίδιο ισχύει και για τα τερπένια που έχουν σημαντικό ρόλο στη γεύση και το άρωμα του φυτού και συνδέονται με τις κολλώδεις ρητίνες του. Με άλλα λόγια, εάν η διαδικασία της πλύσης γίνει προσεκτικά και σωστά, τίποτε χρήσιμο δεν θα χαθεί.

Σε ποιό πρόγραμμα να πλύνω;

Φυσικά σε πρόγραμμα για ευαίσθητα. Μερικοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν απλά νερό, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φόρμουλες συστατικών για την μπουγάδα τους:

Λεμόνι και μαγειρική σόδα

Η οξύτητα του λεμονιού και η αλκαλικότητα της μαγειρικής σόδας τα καθιστούν μια καλή λύση για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των μπουμπουκιών χωρίς τη χρήση συνθετικών προϊόντων.

Αραιωμένο Υπεροξείδιο του Υδρογόνου

Το οξυζενέ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό στην απομάκρυνση διαφόρων βακτηρίων που μπορεί να προσκολλήθηκαν στα άνθη της κάνναβης.

Νερό αντίστροφης ώσμωσης

Αυτός είναι σύμφωνα με πολλούς επαγγελματίες ο καλύτερος τύπος νερού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των μπουμπουκιών.

Η αντίστροφη ώσμωση είναι μια διαδικασία καθαρισμού νερού που χρησιμοποιεί μια μερικώς διαπερατή μεμβράνη για να διαχωρίσει τα ιόντα, τα ανεπιθύμητα μόρια και τα μεγαλύτερα σωματίδια από το πόσιμο νερό.
Η αντίστροφη όσμωση είναι πιο γνωστή για τη χρήση της στην παραγωγή πόσιμου νερού από θαλασσινό νερό, αφαιρώντας το αλάτι και άλλα απόβλητα από τα μόρια του νερού.
Η διαδικασία πλυσίματος

Κάθε καλλιεργητής ακολουθεί συνήθως τη δική του μέθοδο για το πλύσιμο της συγκομιδής του. Στις εικόνες του παραδείγματος, ακολουθούμε τη διαδικασία πλύσης με νερό αντίστροφης όσμωσης στο οποίο έχουν προστεθεί σόδα και χυμός λεμονιού.

Θα χρειαστούμε καθαρούς κάδους των 20 λίτρων ή και λίγο μεγαλύτερους, 45 λίτρα νερό σε θερμοκρασία δωματίου (νερό αντίστροφης όσμωσης αν είναι δυνατόν), ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού.

  

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

ρίξτε μια ματιά κι εδώ